Iberet folic

Betul ke sekarang ni dekat KK diwajibkan ambik supplements iberet folic 1 biji shari 2 kali untuk 12weeks walaupun HB normal. Kalu mkn berlebih-lebihan akan ada tak side effects dekat baby.. Thank you pada yang sudi menjawab#firstmom ##seriusnanya

1 Balas

Stok ubat bergantung pada KKIA. KKIA saya takde iberet. Ada zincofer dengan 4 serangkai tu je. Yang suruh awak makan dua kali tu siapa? Nurse atau doktor? Macam saya dulu makan iberet 1 biji 2x atas prescription daripada doktor walaupun HB okay.

8mo ago

I see. Kalau doktor yang suruh mesti la tiada side effect apa2 pada baby😊Doktor takkan suka2 prescribe. Saya pun makan 1 biji 2x. Yang ni saya dapat checkup di hospital swasta. Gynae yang prescribed untuk saya. Alhamdulillah tiada apa2 side effects pada anak saya.