TERTANYA-TANYA

Betul ke org tua2 dulu kata kalau kita kerap tido petang nnti nak bersalin susah?😅😂#bantusharing #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

5 Balas

haha mitos je semua tu , kak sepupu saya cakap rajin buat kerja rumah pun sama juga susah nak bersalin bukan bergantung pada malas or rajin tapi tu semua bergantung pada Allah , kalau rezeki kita dapat bersalin normal dan senang tu alhamdullillah kalau sebaliknya pun takpa asalkan baby sihat dan selamat puan ☺️

tak. kalau penat blh rehat, tp set alarm . tidur siang d sarankan tidur kejap kejap klu penat. tiada masalah, kecuali lapar hah kena bangun masak laa heeee

Pstu klu bdan penat pn nk than mato ke sis? Hahahaha awk pnya bdan je rse cmne sis. Nk tido, tido jee.. bkn senang nk bleh tido.. lena tu kemudian cerita lah 😂

2y ago

tahan tu xde lah..kalau ngantuk benor lepas kemas basuh kain ke apa..mmg lena ja🤣🤣

x lh.. mengarut.. klau blh dkat² nk bersalin ibu kena bnykkn berjln ckit.. buat senaman perineum.. bersama dgn suami.. amal surah maryam..

2y ago

tu lah saya pelik bila dgr..

kalau dah 37w kena rajin bergerak untuk memudahkan proses persalinan nnt

2y ago

saya xde lah malas gerak..ada jugak2 kemas,masak2 jga anak buah mcm biasa..tapi tu lah ..rasa nak tido je manjang..