posisi tidur

betul ke kalau tidur terlentang risiko? 35 week tapi sy letak bantal bnyk sbb sakit pinggang kalau baring #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom

5 Balas

ya risiko untuk baby dalam perut. bila tido melentang, nanti pembuluh darah tersangkut dengan badan baby di bawah so nanti baby tak dapat oksigen secukupnya. ni doktor kk yang inform saya. seeloknya tido mengiring belah kiri boleh kurang sakit badan and bby pun dalam keadaan baik. masa pregnant ni biasa la, memang banyak kita tak selesa tapi fikir utk baby kira pengorbanan. insyaAllah lepas bersalin boleh la tido melentang balik hihi😘😍

mmg btl klu tdo trlentang risiko.. kte pn jd lemas klu tdo trlentang.. mcm saya sblm pregnant slesa tdo trlentang.. tp dri awal pregnant bby tak bagi dah tido trlentang.. dia lebih suka ngiring ke kanan.. klu ngiring ke kiri kejap je x smpai 10minit kne kalih smula ke kanan..

sy tdo mengiring,jap kiri jap kanan..selesa kiri tp lama2 jd sakit tulang pinggul🥹 bila terlentang perut pun mengeras..mengiring balik,kne tendang2 dgn sikecik😅 xtau laa nk tdo posisi mana..bgn pg kremm kaki...rindu pulak nk meniarap🤭🤭

Memang agak berisiko sis. Sis cuba mengiring n ampu belakang badan dgn bantal. Dah tak selesa, kalih sebelah lagi. Itulah pengorbanan ibu mengandung

Seeloknya banyakkan tidur mengiring ye ibu.. Kadang2 bila tido terlentang, akan rasa sedikit lemas pon ada.