pregnant 10w

berapa week eakk alahan hilang,alahan saya xteruk pun pening2 mual jer tpi penatnyer rasa nk baring jer kerja,lepas mkn baring,mandi pun mls 🫢 nk memasak pun mls 😣 #firstbaby

10 Balas

ikut org laa.. Klau sy , ambik zincofer . kalau dh ambik ,lewat 15minit tak makan apa2 ..tersembur termuntah segalanya . mungkin second trimester Hilang lah tu . bab malas2 tu mmg normal . dn bagus Klau bnyak bed rest msa trimester pertama. Masih baru lagi..kna jaga elok

sama la kita sis,saya anak ke2 11week..rasa nak baring je..tapi x de mual x de muntah...dia jadi pemalas...mandi PON malas...nak masuk bilik air tu rasa nak keluar cepat2,kadang anak sulung ajak main PON saya main sambil baring...

Saya makin besar baby makin banyak alahan sis 😅 sekrng bru 9weeks pin dah malas nak buat pape . Start dri thu pregnant haritu lansung tak masak or buat kerja rumah smua husband buat 🤭

bg sy, sy rasa alahan ni tetap ada, tapi akan berkurangan & ada hari tertentu ja alahan akan teruk, sbb sy masuk trimester ke2 pun, dia ada hari alahan dia 😂

11mo ago

hahaa, sungguh tu, kalau ada hari tanpa loya mual apa semua, 1 hari mengemas rumah, luar dgn dalam pula tu, tapi syukurlah, dlm 1 minggu tu, ada 1-2 hari tertentu je lemau terus,

Sy dulu org ckp naik 2nd trimester akan hilang tp alahan sy ni dah 18w pun nelum hilang hahaha. Cuma selera makan dah ada sikit compare dgn 1st trimester dulu

11mo ago

saya selera jer cuma skrng mls masak,jdinya mkn ala kadar jer

sy dari awal pregnant kurang alahan..ada la 2x muntah..cuma skrg keje nk tdo jer..kadang tu menguap smpi mcm nk koyak mulut..

sya nak masuk 13w bru la mual2 hilang muntah pun kurng kcuali lwt mkn. skrg ni rasa pening n sakit kpala 🥲

sy 11w pn mcm tu juga skrg ni.. tahan la dri ank first dulu mabuk sampai bersalin

Saya skrg 13 week dah kurang muntah ii and selera makan pun semakin okay

depends