Bengkung ke hospital

Bengkung perlu bawa ke hospital ke nnti? Lepastu nnti dh turun air ketuban perlu ke pakai pad semasa ke hospital?#seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

utk pad mmg sy akn bwak 1pack besar trus..klu bengkung sy bwak utk pakai time discharge..klu kat wad xpkai even baju dlm pun..sbb nurse xsuggest utk pakai..

1y ago

ouhhh mcm tuu..

bengkung tak payah bawa , saya sediakan 2jenis pad satu bertali dan satu pad biasa sebab saya lebih selesa pakai pad biasa .

1y ago

saya bawa je sebab taktau kan kita bersalin secara apa nanti .. kalau ceaser nak mudahkan kerja misi yang bagi pakai tu nanti senang ..

xperlu bawak. pad bawak byk kalau nak selesa. macam sy yg hospital punya pakai jenis ikat. sangat tak selesa😅

1y ago

15 tu pon dah byk awak. hee. tapi boleh je awak nak spare okay. sebab ada je ibu yg lepas bersalin pagi, petang dh boleh balik. if awak dan baby both okay dan baik2 saja. mcm sy dan baby hari dekat ward 5hari. baby kena tahan. doctor bagi balik if xde kuman dlm drh dia dh.

Tak perlu la.. Tiba2 kena ceaser lg tak boleh pakai..bawa spender pakai buang senang.

bengkung x perlu.. masa g hosp pakai la pad. n bawa juga pad jenis panties..

1y ago

pad jenis panties kotex tu kan?

saya tak bawa bengkung. yee, perlu pakai, pad kena bawa banyak.