Bengkung yng sesuai ??

bengkung apa yg sesuai ya dgn pilihan saiz sebelum kita preggy ke apa ?? yg sesuai utk brsalin normal dgn czer ?? nak beli yg boleh guna kedua² sbb kita xtau brsalin mcm mna kan . huhu harap mmbantu #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

beli bengkung ikut size sebelum kita pregnant. mostly bengkung dijual memg utk yg bersalin normal je, sbb kalau czer takleh pakai bengkung. pakai bengkung yg bertali mcm dulu2 tu elok, boleh kempiskan perut dgn cepat. tp kalau susah nak ikat or takde org tolg ikatkan, jd payah jugak. so boleh beli yg instant samada berzip atau strap. ikut keselesaan puan.

1y ago

okeyy faham tq sis 🥰

czer xboleh guna bengkung utk awal2. kalau ikut bidan lps 6m bru boleh guna. and cuma boleh guna bengkung zap je. utk elakkan darah beku and luka lambat kering. sbb xde pengudaraan bila guna bengkung.

1y ago

baik sis tq sharing 🥰

saya guna bengkung mama's choice & saya bersalin czer. dalam 3 minggu lepas bersalin baru saya pakai bengkung tu sebab luka dah betul-betul tak sakit

1y ago

masa saya beli 2 tahun lepas, dia free size. pinggang saya dalam 30 inch macamtu