kaki bayi

bener gk sh bayi klu gk dibedong gedenya nnt klu jln kakinya gk lurus

19 Tanggapan

Mitos bund. Bayi saya, saya bedong smpe 30 hari. Tp pake bedong ulat bulu 😂 alias bedong instan. Bedong itu sebenarnya cuman buat penghangat badan. Soalnya bayi lahir harus menyesuaikan suhu dari rahim & suhu luar rahim.

Kaki bayi emg bgtu bun bentuknya seiiring pertumbuhannya jga bakal lurus ko.. Kan dya di dlm perut meringkuk ya pasti bengkok.. Ga ngaruh bedong sm urusan kaki. Bedong itu cm berfungsi menghangatkan.. 😊

Ga tau bun.. tp aku liat ponakan dr sepupu kaki nya aga bengkok.. tp anak aku juga udah di bedong aga bengkok tp klo diliat dr kaki sendiri emng ga lurus bener si

Menurut aku sih nggk bener. Karna aku punya bos,anaknya cuma di bedong satu minggu doang,sekrng umur 10 bulan udh bisa jalan,tpi belum terlalu lancar

5y ago

ya bun...mertuaku yg ngeyel

Anakku cuma semingguan di bedong, sekarang 15bulan, sama sekali gak bengkok tuh kaki anak sy bun Bedong berfungsi menghangatkan bukan meluruskan bun

mitos bunda, lah anak saya 2 2 nya gaada yang full bedong 😁 fungsi bedong itu hanya menghangatkan saja bunda

5y ago

iya bun...😁😁

Mitos itu bun.. Di bedong itu biar ga kedinginan😀 bukan kaki gak bakal lurus.

Kaki bayi sama bedong ga ada hubungannya bun, tulang kaki ngaruhnya sama asupan kalsiumnya.

5y ago

iya ya bun...mertuaku ngeyel soalnya bun

Mitoss asli parahh Anak saya d bedong seminggu kakinya lurus² aja

Mitos bun, kaki bayi nanti juga lurus sendiri kok.