Otw 20 weeks kena sembelit pulak..

Beberapa hari ni rasa nak mbuang tp x kuar2 jg... saya x suka sembelit...#bantusharing

8 Balas

saya biasa kena sis , tk selesa sungguh . sis cuba minum jus oren ataupun jus delima in Shaa Allah membantu . serik sungguh sembelit haa

beberapa hri lepas sy makan kerang. Xbnyk pun . Rebus dgn serai dn sdkit asam gelugur. Esok tu memang comfirm membuang tanpa was2 😂

Sy setiap kali ngandung mmg sembelit…hat no 3 ni sy try minum calla milk..alhamdulillah x sembelit dah.

Makan Dulcolax atau cari ubat pencair najis yang lain, beli dekat farmasi.

banykan minum air masak,sayur dan yogurt plain blh menbntu dri sembelit

saya dah ok ni.. saya makan buah naga.. membuang pun x sakit

sia boleh cuba makan pisang atau greek yogurt

Mkn buah naga sis. Mmg lawas