Tolong sye yang ada pengalaman

Bby sye selsema,batuk,demam. Tapi demam tu on off, sye kesian sangat dia baru 3 bulan, tadi baru pi hospital depa kata jangkitan virus influenza. Dokter kata boleh pantau lagi kat rumah. Sye dah beli balm tasneem, minyak gamat dan vicks. Tapi tak berkurang pun, sye dah beli sedut hidung dan sterimar nose baby. Apa lagi sye kena buat 🥲 sye kesian sangat anak sye asyik meragam je nangis sampai nak habis suara dia 😭 Tolong sye Please siapa ada tau ubat atau apa apa petua untuk kes ni #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom

4 Balas

masa anak saya umur dua bulan lebih demam, saya pakaikan baju nipis atau yg lubang2. jangan selimutkan masa tidur. cuba mandian epsom salt campur lemon sikit suam2. jgn pakai econ sbb boleh trigger batuk ngn selsema tu lagi. saya kerap sapu minyak cengkih kat dada ngn hidung dia.

Vicks tu ada ingredients camphor/kapur barus tak? kalau ada, elakkan dulu sebab baby masih kecik. pantau suhu setiap 2 3jam. jerlum air setiap 2 3 jam. teruskan penyusuan mcm biasa.

7mo ago

Takde awk, ni vicks baby. Terima kasih

Baby saya pun masa 3bulan demam selsema juga lepastu saya try beli minyak cengkih alhamdulillah kahak semua keluar esok tuh terus elok demam.kena selalu lap badan anak

teruskan penyusuan.. tapi mommy kene jaga pemakanan jugak.. jgn ambil gandum berlebihan .. cube try mkn minyak kelapa dara... ad khasiatnye utk baby