Betul ke bayi lemah semangat sebab kurang bedung selalu?

Bayi sye suka suasana bising dan meriah, dan akan tidor dgn sndiri berbanding suasana bersama sye shaja akan merengek dn menangis smpai lewat malam. dirumah hnye sye dgn bayi sebab suami keje jauh dn hnye balik semingu skali. Jadi keluarga ipar sye tgur mngkin bayi sye lemah smangat bile suasana sunyi dsbbkan slalu trkejut oleh sebab kurang bedung. Betul ke? kata mereka perlu pergi berubat pulihkan semangat. Bantu sye, sbb bayi sye kerap menangis malam..wlaupun dh mnum susu dan tukar pampers#pleasehelp #firstmom

4 Balas

baby x bedung memg kerap tkejut.. anak sye pun x bedung sbb dye x ske.. merah2 mke nk lepaskn tgn.. bila dye tdo kne apitkn dgn bntal bia dye rse tkepit.. bab2 lemah smangt sye x pasti.. tp mlm2 bley psg zikir electronik tu.. baby ske suasana bisg sbb da biasa dlm rahim kte mcm2 bunyi dye dgr..bunyi jantung la bunyi perut la.. ble suasana tlalu sunyi kdg baby x biasa..

1y ago

itu lar..sye pun ade ckp dgn suami, tpi biase lar..mne faham2 smua2 ni..

baby sy xsuka dibedung. kalau bedung confirm menangis. jadi mmg sy xbedung pon. dh sy sama mcm awak pjj dgn husband tp husband sy balik sebulan sekali☺️. kalau baby suka terkejut tu normal awak. kita panggil moro reflex. awak boleh google utk tahu apa itu moro reflex. nnt bila meningkat usia akan hilang sendiri

1y ago

betul ckap @dik yah. kalau awak dok dengar je apa org kata susah la. kalau anak kita sakit buka dorang nak ambik peduli pon. tau cakap je. jd awak jgn ambik peduli. masok tlg knn keluar tlg kiri.

Baby tak bedung mmg akan slalu terkejut. Sebenarnya xde istilah baby tak suka bedung sbb bedung tu akan bg feel mcm dlm rahim cuba biasala baby merengek nak bebas tgn. Boleh follow fb:ig baby language tp xsalahpun xbedung kalau baby jenis xterkejut

Baby saye pulak taksuke bsing2, dea susah nak tido 🤭