Bayi belum merangkak

Bayi saya berusia 8 bulan . Dia masih belum reti merangkak dan duduk sendiri dalam tempoh yg lama .. perlu ke saya risau ☹️

4 Balas

Perlu & keep on ajar dia. Kadang tak boleh nak guna sgt mindset setiap perkembangan anak tak sama utk sedapkan hati sebab kalau kita normalize je tanpa beri galakan kat anak umpama kita duduk dlm comfort zone which in the anak tak achieve milestones sampai kena jumpa pakar.

keep ajar dia, 1tahun xmerangkak bru perlu risau .. anak sy msuk 10bulan bru merangkak .. dh kena jumpa pakar time 9bulan, doc nasihatkan tu je, setahun pastikan dah pandai..

SME MCM ank sy..8 buln merangkak pon blom..duduk pon belum...mnirap Jew..rsau jgkkk ..

Normal. Kawan saya anak dia setahun baru merangkak. Tak apa nanti lama2 boleh tu