Bayi cirit birit

Bayi 5 bulan cirit birit susu fm dah 7 hari. Sehari berak 6-7x. Pergi klinik doktor bagi air garam. Baby aktif & tak meragam. Dah try tukar susu soya tapi masih sama. Baby ok, ibunya yang tk ok tengok dia cirit birit em.. any advice?? #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby

2 Balas

kalau cirit birit kena cuba yg rendah lactosa atau free lactosa. dulu baby 1st sy masa tengah try n error. salah satu susu sy try buat anak cirit birit dkt 7hari. dalam sehari 2@3x jugak la. pergi klinik then doctor advise ambik susu yg ada gentlease. mcm sy haritu sbb usia baby dah setahun 2bulan doctor suggest enfagrow gentlease

Dah cuba enfalac gentlease?