Bayi tidur lama

Bayi 1bulAn 23hari. Tidur dari 9pm sampai 5pagi. Perlu ke saya kejut baby untuk menyusu? Kadang tu tengok dia lena sangat. Nak kejut pun tak sampai hati and baby tak nak pun menyusu. Wajib ke kejutkn baby untuk bagi susu setiap 2/3 jam?#firstbaby

6 Balas

yes👌 perlu... baby below 3 month kan kene bagi feed.. every 2-3 hours jgn skip.. nanti lapar or dehydrated.. bahaya sis❤️🌹👍 dulu baby jannah pun kuat tidur and mamai nak nyusu.. but mommy kene juga bagi.. 👍❤️

sy just ambik bb n suakan puting kt mulut bb wlau mata bb pejam bb tetap hisap..kdg usik2 sikit bg kejut.sy mmg bg susu setiap 2 jam skali.menyusu time camtu elok utk tumbesaran n naikkan berat badan bb

kena. xpayah kejut pon . takat angkt dan sua puting je. tau la bby auto hisap.

Ya perlu. 3 bulan ke bawah masih lagi perlukan susu setiap 2-3 jam.

Dream feed - Tonyoh susu ke mulut bb time bb tidur/mamai 😁

Ya, wajib. Susu itu keperluan baby.