Maaf lari tajuk.. Sape ibu pernah alami najis berdarah

Bayaha ke najis berdarah kerap jugak tapi suami kata mukin sembelit #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

Maaf lari tajuk.. Sape ibu pernah alami najis berdarah
28 Balas

Ni namanya buasir berdarah. Dulu saya lepas habis pantang kena berbulan bulan gak lah. Tak tahu apa ubatnya sampai sekarang berak keras n takut nak berak. Trauma macam nak beranak lagi

7mo ago

dekat farmasi ada jual ubat cair najis beli je dan minum nanti settle

saya pernah,, seminggu sekali kena marah dgn doc.. rupanya saya kena sembelit ubat asid folic yang kk bagi TK rasi dlm badan saya jadi saya tukar makan iberet beli kat farmasi baru okay

7mo ago

saya DTG lewat seminggu doc ckp sehari yang berak berdarah tu terus pergi jumpa doc tapi saya tunggu seminggu

Saya x sembelik saya cirit tapi kuar darah mcm ni jgk. Dktor kata usus saya bngkak n luka kt dalam.. saya makan iberet pnca jadi mcm ni. Tukar moltofer baru ok..

sy pernahh tp sembelit kot tkpasti pulak . lama jugak 2minggu jd mcm tu haha asal berak je berdarah. tp sy tak makan ubat apapun , lega dh skrg jarang nk jadi

Buasir berdarah, sy pnh laser buasir n sphincterotomy sbb kerap berdarah. Sblum tu kne endoscopy tu. 😂 seeloknya dptkn rawatn klau dh teruk bru surgery.

takut buasir jaa... sis lebih baik pi hospital ka buat rawatan, tgk darah byk, klau sembelit xmcm ni.. kak sya pon pnah mcm trus pi hospital ambk ubat..

iye sembelit blh buat berdarah.. darah tu blh jd dr usus besar, dr anus ke.. normal dia tak darah, bila darah kena bw cek la

sy penah kene mcm nie selama 2 tahun on off.. p cek mmg buasir.. bln 3 ari tu bru buat scop.. Alhamdulillah baik dah dri buasir..

7mo ago

dia masuk kan kamera kat lubang buntut kita nk tgok tahap buasir.. lpas tu dia trus rawat..

sekali dua tu mungkin yela kot sembelit. klo dah kerap tu something wrong tkut ad internal bleeding, kena rujuk ngan dr.

BLUR LA PIC NI. KAN ADA PILIHAN UTK TUTUP PIC. LOYA LA BUKAK2 JE NAMPAK BENDA GINI HADUHHHH COMMON SENSE LAHHH