Czer di hopsital kerajaan

Hi all, baru2 ni saya tgk ramai comment di fb czer di hospital kerajaan tapi jahitan terbuka , ada infection mcm2. Ada juga mummy yg no problem langsung. Boleh share pengalaman czer di hopsital kerjaaan , cara bius (penuh atau suntikan di belakang) dan cara jahitan … staple , jahitan benang atau tampal guna gam#advicepls #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

Hospital Ampang, bius half body suntik belakang, dlm jahit luar tampal guna gam. Alhamdulillah dah lebih 5 tahun so far semua okay. Right after czer tak pernah ada masalah jahitan terbuka or terkena infection, in fact semuanya smooth & badan cepat baik. Sakit tulang belakang yg org selalu kata pun takda sampai skrg (mintak dijauhkan selamanya). Doctor dulu pesan yg paling penting penjagaan luka & pemakanan. Pantang betul2 & jgn stress. Next pregnancy doctor check luka pun semua okay dah. Tp kakak saya bersalin tahun yg sama, hosp yg sama & cara yg sama luka dia ada terbuka sikit sampai berdarah, saya akui dia mmg banyak sgt bergerak time pantang, doctor pun tegur benda yg sama tp cepat2 g hosp kalau tak boleh bernanah & semuanya okay lepastu

H.sg buloh...sy anak yg czer dah 14tahun & 6 tahun.. semua dipermudahkan.. yg 14 tahun bius penuh, yg 6 tahun bius separuh.. semua dipermudahkan sgt. Bab Luka czer kene pandai jaga sdr Lepas dpt balik ke rumah .. X boleh lasak.. rajin cuci bersihkan Luka Tu.. skang sy 34 mgu doc cek bekas czer lama cakap sgt cantik MCm X pernah czer.. Doakan sy beberapa mgu lg sy Akan bersalin czer juga..🥰

7mo ago

sy pun insyaallah bakal czer juga..doakan dimudahkan ya

pnglmn emergency czer hsptl kerajaan. alhamdulillah semua dipermudahkan. masuk bilik ot 11.30pm, bius spinal (half body), bby keluar 11.52pm, keluar dari bilik ot 1.30am. luka bhgian dlm jahit, bhgian luar gam. lps habis bius alhamdulillah blh bangun urus diri dan bby. cuma nya bila lasak, mmg ada potensi utk melecet kt kwsn luka tu.

7mo ago

saya pun bakal bersalin czer nnt sbb pp major..doakan semua dimudahkan ya

Few of my friends czer kat hospital kerajaan. Ada yg emergency czer. So far semua ok. Biasanya yang infection/ jahitan terbuka tu, mungkin sebab dari segi penjagaan and lasak masa berpantang. Kalau czer, penajgaan kena lebih tau. Takleh lasak2

7mo ago

Thank you mummy will take note

Thank you mummy