boleh ka letak cukup rasa dekat makanan anak umur 1tahun ke atas?

baru2 ni balik kg lepas tu kdg2 atuk dia masak kan cucu dia tengok2 dia letak cukup rasa dkt makanan anak saya tapi letak sikit je bgi rasa.. lps tu sy pelik knpa anak suka kalau atuk dia masak kan dia rupanya ada rasa .. yelah kalau sy yg masak tak letak apa2 tapi bila anak dh biasa dgn ada rasa dkt makanan dia jadi susah sy nak fikir .. #bantujawab #Sharing_dong_Bund

1 Balas

Up to you. Kalau saya strictly ikut paed no salt/sugar added sampai 2 tahun. In fact saya kat rumah pun memang masak jarang sekali guna garam/gula. 1 paket kecil garam tu tahan untuk setahun. Lagi pun without garam/gula tu still makanan yang di masak flavourful. Kena pandai adjust bahan yang kita guna untuk dapatkan natural and real taste. Terpulang pada awak. Ikut guideline KKM atas setahun dah boleh intro garam/gula tapi dalam kuantiti yang terkawal.

2mo ago

okay tq sis✨