Pregnant 8 week tapi masih belum ada degup jantung? Ada kes yang sama macam sy ke mommy2 yg lain?

Baru lepas scan tadi, dr tak dapat kesan degup jantung, kantung nampak tapi tak bulat 😢 sy pernah gugur sebelum ni 5 weeks, kenapa ya, janin tu boleh diselamatkan lagi tak? Setakat ni takda lg simptom gugur. Sy risau kalini tak jd lagi 🥹 any tips nak jaga atau apa sy perlu buat? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Sy scan dkt GP clinic dr ckp nmpk kantung je baby x nmpk. Esknye pg scan dkt tmpt lain nmpk dh heartbeat. Kadang2 depend scan machine. Scan machine yg advance boleh detect heart beat untuk kndungn awl2 which scan biase2 die x dpt pickup/x jelas

1y ago

betul. sblm scan jgn kencing. 6w dh blh detect heartbeat jika kena caranya

sabar sis tnggu 10weeks-12weeks scan balik

repeat after 2weeks atau p buat tvs scan