Heartbeat on 7w4d

Hi bakal mummies! I just nak share pengalaman kehamilan kali ke-2.. First pregnancy pada 10/9/22 tapi baby tak bertahan lama, doctor sahkan failure pregnancy. Waktu tu usia baby 5w4d.. bleeding selama 2 minggu.. Sebulan kemudian pada 18/10/22 sekali lagi test upt naik double line.. tapi disebabkann tak dtg period lepas gugur, i just assume tarikh last period tu ialah pada tarikh 1st day bleeding (keguguran) tu.. dekat apps keluar 7w5d. Bila jumpa doc dan bagitahu i xdtg period lepas gugur tu then doc suggest utk scan dan refer pada size baby.. Alhamdulillah waktu scan dah nampak kantung, nampak baby dan boleh dengar heartbeat baby.. ikut anggaran size doc kata dah 7w4d. Alhamdulillah membesar ikut timing yg sepatutnya. 🥰 Doc bagi expected due date 28/6/23. Check kalendar, 28hb tu sehari sebelum hari raya haji. ada yang geng ke? 🤭 Syukur, I officially join birthclub june 2023 today 🥰🎉I doakan semoga kandungan semua bakal2 ibu dilindungi dan selamat hingga bersalin ❤️ #firstbaby #firsttimemom

Heartbeat on 7w4d
11 Balas

Alhamdullilah sis, Tahniah. Saya bulan 7 gugur jugak yang tu kira second time dh gugur, first gugur bulan 4. Lepas gugur kali kedua, saya sempat dua kali period, sekarang lekat balik, sekrang dah 8w tak scan lagi, selasa ni KK suruh buka buku pink, bru dorg bagi tarikh scan. Saya sllu kalau prgnant scan klinik luar, tapi kali ni banyak sntai je, and tggu first scan ja nanti. Semoga sis n baby sihat semuanya

2y ago

Ya sis, bila org ckp gugur ja, tapi dorg tak faham perasaan tu macam mana, saya yang first tu trok jgk smpai admit wad mgkin sbb dah 12w msa darah bnyak masa tu. Ni bila dah tahu prgnant trus bedrest, kerja rmh semua hsbnd tak bagi buat, lagi pun alah kali ni, trok jugak, makan boleh tapi semua keluar balik. Amin2 semoga doa sis berbalik jugak pada sis, semoga dipermudahkan urusan kita smpai bersalin❤️

sama la kita … due jun2023 .. tapi xde specific due date lagi.. sbb 22nov nie baru nak buka buku pink 🤭 wahhh ada geng la .. semoga dipermudahkan urusan kita 💪🏻 sy pun 1st time pregnant setelah 6tahun ttc 🥹 tgh pjj pulak tu .. semoga ALLAH kuatkan saya untuk lalui tempoh kehamilan tanpa suami di sisi .. 😇

2y ago

alhamdulillah... tahniah sis... semoga Allah permudahkan urusan sis hingga bersalin.. 🤲♥️

baru ni saya scan kantung baru saiz 7minggu( 2.09cm)..patutnya hari scan tu dah 7minggu4hari.. tapi saiznya lari 4hari.. masa tu baru nmpak kantung saja..sye pon mse scan tu pundi kencing xpenuh..doktor sruh repeat scan lagi 2/3minggu untuk dngar hearbeat baby..doakan saya ye kawan2

2y ago

in shaa Allah sis lagi 2/3 minggu confirm dh dpt dgr heartbeat baby.. sy sendiri pun tak expect sebenarnya dh nampak klip2 jantung dia, sbb ada yg kata 7w lebih ni awl lg. saja scan haritu sbb dh excited sgt 🤭

Kita sama expected due date 28/06/2022 hari arafah. Saya scan last week, scan dari bawah sebab sy bleeding teruk. Scan last week memang ada heartbeat semua. Saya masih trauma bleeding. Semoga Allah melindungi bayi dan kita semua sehingga melahirkan, bayi dan ibu sihat. Tahniah sis.

2y ago

terima kasis sis.. 🥰 betul tu, skrg pun tiap kali rasa cecair keluar terus g toilet risau bleeding mcm 1st time haritu. rupanya keputihan yg keluar, sejak pregnant ni tiba2 ada keputihan sblm ni takde.. still trauma. harap kalini Allah kuatkan kandungan. take care sis, banyakkan rest ya.. ♥️

Alhamdulillah tahniah sis. Sama kes macam saya, gugur masa baby pertama, mungkin rahim belum kuat, husnuzon je kan. Sekarang dah 7 weeks juga, alhamdulillah 🥰 Semoga semua bakal mommies kat sini sentiasa sihat dan baby dilahirkan pun sihat. Amin 😘

2y ago

Amin YRA... tahniah utk sis juga.. semoga Allah permudahkan hingga bersalin ♥️🥰

Alhamdulillah tahniah sis, jaga elok2, saya bru 6weeks tdi pergi klinik sbb sakit perut, doktor scan skli nmpk hearbeat bby. Rasa bersyukur sgt. Semoga dipermudahkan semuanyaa

2y ago

terima kasis sis 🥰 seronok dgr heartbeat baby. sy pun sama kdg2 kalau salah gerak, rasa cramp kt perut. doc kata normal je sbb rahim nk mengembang.. anyways, congrats ya sis.. jaga kandungan elok2 ♥️♥️🥰

Alhamdulillah,,tahniah sis..jaga diri n kandungan baik2 tau🥰..saya blm scan lagi 🥲 tp klu ikut tarikh last period it should be 7w1d now,,due dlm 30/6/23 🤭

2y ago

terima kasih sis.. 🥰alhamdulillah tahniah for u too sis.. semoga baby kita sihat hingga bersalin ♥️♥️♥️

Sama kita sis, Birth Club June 2023. Tapi expected due date saya 10 or 11 June 2023. Moga kita sama² kuat untuk baby yang akan lahir nanti.

sykr alhamdulillah sis..tahniah..jaga kdgn baik2 ya..sya bru kggrn bln 10 tu😭

sama kita sis..kalau ikut due date 28.6 juga..