baby 9 bulan kena cikenpox

bahaya ke? apa patut sy buat? #firstbaby #ingintahu

baby 9 bulan kena cikenpox
2 Balas

bawa ke hosp. anak pertama sy kena chickenpox umur 6 bulan. doc bg calamine lotion ja. paling penting sis kena mandikan baby at least 2x sehari. guna sabun berubat dulu,mcm sy dulu guna sabun dettol original. dah sembuh chickenpox tu baru sy guna sabun baby balik

betul ke chicken pox? kalau chicken pox dia mcm banyak bintik2. anak sy baru ni kena chicken pox kecik. xbawak g klinik pun sbb taw takde ubat. kalau sekadar calamine lotion boleh beli sendiri kt farmasi. sy just sapy sudocream and mandi daun. sehari dah hilang.