Help mummies 🥲

baby usia 1bln 20hari, normal ke kalau masa tido dia mcmni? jam 12 tengahari dia tido lena smpai 1/2 pagi,tp setiap 2-4 jam mcmtu sy akn bagi dia bf dan tukar pampers tp dia kdg x bangun btul² pun. mamai² ja. lepas susu dia tido balik. then dia akan bangun dgn segarnya jam 1/2 pagi smpai jam 12 tengahari tu, sedaya upaya bg tido tp tido dlm 15minit bangun lagi merengek. letak tilam dia santai² observe sekeliling, buat² bunyi² bmain² cmtu. mmg mcmtu ke baby newborn? sbb nk buat sleep train pun blm boleh lg kan. selalu sy xtido smpai pagi layan dia. nasib sy x keja. tp tu lah sakit kepala sbb x ckup tido. klau nk ckp suami dia mmg bantu, parents sy da xda, mertua pun jauh. xda siapa nk minta tolong jaga skjp² ntk sy rehat. sy enjoy jaga baby sy ni, biarpun xckup tido. sy besarkan dan lahirkan dia,xkan xckup tido pun xboleh kn. tp tu lah, mumy² ada tips x ntuk sya? mmg normal ke masa dia tido mcmtu? hehe sy newmom, mmg xda pengalamn ataupun siapa² yg guide sy. tq mumy²#pleasehelp #advicepls #firsttimemom #firstbaby #ingintahu #firstmom #normal

2 Balas

Normal..baby sy pun mcm tu..dia da puas tido belah siang..malam dia tido2 ayam..letak je nangis..org kata 1-3bulan mmg mcm tu, bulan ke 3 tu baru blh buat sleep training.. sy sebulan lebih tiap hari kacau dia tido siang.. makin lama waktu tido siang makin lmbt, mlm dia tido lama sikit..tapi baby xtentu..dia nk tido dia tido je walau kita kacau dia..bertabah la mama, mata panda 🐼

6mo ago

betul sangat mumy, sama la ni. mula² tu dia x tido siang, tido pulas malam. ada hari tu dia tukar jadual pla da smpi skrg dia tido siang ja. malam tu tido ayam ja. kdg mata bulat fresh ja bawa mumy dia main. mata mumy dia ni melekat² da. 🤣

atas baby benda ni. plus baby belum kenal siang malam lagi. nanti dah besar sikit boleh cuba ubah waktu tidur dia.

6mo ago

mgkin la ya.. sy mmg paksa dia tido tu, semua da buat, dia tido xsmpai stengah jam bangun balik 🥲 sy letak tilam menangis pla, nk kena angkat ja tu pun dia masih mrengek..