Cara nk tambahkan berat badan baby

Baby sya dh 4bulan.tdi pergi checkup berat dia 5.5kg. dia menyusu susu dupro .. baby sya kalau tidur malam memang susah nk kejutkan . Ada ka saya patut paksa bangun kan dia ke apa ????? #seriusnanya #firstbaby

2 Balas

Kalau sy, Walaupun bby tgh tdo.. Sy akan sumbat kan je susu botol or susu badan.. Bergantung keadaan if mcm dah berjam bby masih tdo.. Kalau susu bdn jgn ckp la, mmg melekat je terus Walaupun masa tdo.. 😅 Pernah baca, susu ducth baby akan menaikkan brt bdn bby.. So far,.. Berat bby alhamdulillah setakat nie masih naik.. Tapi bby sy pun kurang sbnarnya menyusu botol.. Then lepas usianya 3 bln nie, dia nak menyusu bdn sblh knan je.. Dia x suka belah kiri, so sy pun x nak paksa sbb dia terus rasa nak muntah Walaupun belum masuk mulut.. If kanan bby OK je.. So kiri sy terpaksa pump.. 🤦‍♀️😥 Moga bby sis akan bertambah berat..

Cuba try susu dutch baby.. Ank sy dr newborn smpai 3bln ni minum tu je.. Masa 2bln berat 6.2kg😂..​Fully fm..