Mcm nak muntah time nyusu

Baby sy full susu bdn, kdg kn time dy sdg nyusu okay je tpi lama2 time sdg nyusu dy buat sign mcm nak muntah tpi x dah laa smpai kluar muntah. Tu mksdnya dy kenyang ke atau mcm mna? Sbab lpas baby buat gitu sy trus tepuk2 tkut btul2 nak muntah #bantujawab #firstmom #firstmom #ingintahu

4 Balas

Baby saya pun selalu macamtu. Buat gaya nak muntah, tarik tarik kepala masa menyusu. Tp mengikut apa yg saya baca n pengalaman. Maksudnya dia tknak susu dah. So mybe dia nak tidur/ ditenangkan tanpa susu Sebab dalam rahim dia dah terbiasa hisap jari utk tenangkan diri. So bila dah lahir dia akan buat gaya macam lapar, hisap jari etc tp sebenarnya dia nak ditenangkan je

Selalu kalau mcm tu, sy Burp kan baby dulu sebelum baringkan semula..

1mo ago

haha sma la kita. niat nak burp kan sekali tido pula

rasanya overfeeding kot sis.