Susu untuk baby sembelit

Baby saya umur 26 hari tp selalu meragam kembung perut. Saya dah berapa kalibtukar susu sudah. First susu similac, 2nd susu s26 sekarang susu snow neobaby. Tp awal2 masa minum susu snow neobaby tu ok ja berak kencing. Bila dah setengah tin baby jadi meragam balik. Ada cadangan susu yg sesuai tak? #bantusharing #firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

1 Balas

baby sy masa umur sebulan setiap kali lepas menyusu fm selalu kembung perut walaupun sentiasa burpkan selepas selesai menyusu. tp seiring bertambah umurnya semakin kurang kembung perut. kena rajin² kasi sendawa baby,cek perutnya. sy sapu perut baby guna minyak yu yee

1y ago

letak setitik dua ja,jgn banyak sgt. setakat ni baby sy tak meragam,kulit dia tak merah kena minyak yu yee tu. dr newborn memang sy dah pakaikan minyak yu yee