Bayi sakit

Baby saya umr 9 bulan, selesema dan batuk2,tidak demam, tapi nafas berbunyi. Sudah jumpa doktor pakar bayi telah di beri ubat dan sedut gas.. ada tk pengalaman mcm baby saya ##firstmom

2 Balas

dia kkdg bnyk punca yg triggered ank kita untuk selsema dn btuk. contohnya, asap, habuk or cra mkan. mgkin dia allergic dgn sesuatu mknn tp kita xthu. susu pon boleh jadi punca jugk. sbb ank tgh dlm keadaan mmbsar jdi dia bnyk expose kpda dunia luar. smntara immune sistem nk build up dgn baik. sis try tgok cri vitamins immune yg sesuai untuk ank 9 buln. tk silp sya ada tp xigt jnma apa. mgkin sis boleh bgi untuk dia bntu dia untk tgktkan immune system baby😁

sme.. anak sye stahun.. mcm tu la.. amek neb, sedut kahak, peg emergency dpt ubat tp x baik jgak.. klu iktiar kt umah nie mndi air lemon, mnyak bawg putih, mnyak cengkih.. msih sme xde prubahan..