Berak bayi berketul (bayi umur 7 hari)

Baby saya minum susu formula sejak lahir, sbb saya belum ada air susu dan terpaksa lahir emergency ceaserean. Sekarang minum susu formula jenama Anm*ml*c. Bayi pun memang rajin menyusu setiap 2-3jam, dalam 1-2oz setiap penyusuan. Sukatan bancuhan susu sekarang ialah 2oz air + tepung susu. Mula2 masa baru beberapa hari berak bayi nampak cair, tapi sejak satu dua hari ni berak dah tak banyak jadi berketul mcm ni pula. Ada tips dari parents sekalian? #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

Berak bayi berketul (bayi umur 7 hari)
1 Balas

sembelit ni..kene tukar susu lain

6mo ago

Thank you sis. Yep, dh tukar susu dah. Skrg pakai Similac TC, dh okay dh