Baby 43 hari meragam.

Baby saya masa newborn ok ja xd meragam sgt..skrg bila masuk ja 1 bulan lbih dia meragam lain mcm..nngis je keja..minum ssu nngis,lps mndi nk bg pkai bju nngis,nk tdo nngis..suma bnda lh bt serba xkena..mngis jerit kuat cm org buat dia..hmm..xmkn pjuk lasung..last ii bg dok dlm buaian bru dia snyp n tdo..so mcm tu lh hari ii ..sy klu boleh mmng xnk ajar dia naik buaian nnti ketagih nk p mna ii susah 😭..ada x mummy nk share hal yg sama or nk bg tips ap ii ?#firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

for me, xsalah klu bby nk berbuai. bby sy berbuai dari sy hbis pantang. hntr pengasuh pun tido berbuai. tapi bila kt rumah sy or balik kg or bercuti kemana2, takde bawa buai. alhamdulillah bby blh tido bawah. ibu yg kena atur masa, bila bby nk tido buai, bila bby nk tido bawah. masa hbis pantang, sy letak bby dlm buai dlm 30minit atau smpai bby lena, then sy angkat bawa dia tidur bawah. lps stat kerja (cuti sbtu ahad), pagi / ptg sahaja bby tido kt buai. malam tido bawah. so far my method menjadi..bby xde banyak ragam..xde buai xde masalah.

11mo ago

try sendawa baby secara duduk. boleh refer dkt link ni https://youtube.com/watch?v=8fmqdtzq-bw&feature=share9