Baby kuat menyusu saya tambah fm

Baby saya lahir memang besar 3.8kg sedangkan ibunya berbadan sgt kecil. Jadi memang kuat menyusu. Saya pula memang takde puting dan memang saya tak reti nk direct breastfeed baby, baby pon tak reti latching, jadi saya pump. Susu saya setiap bari roughly 17oz-20 oz. Setakat buln pertama ni. Tapi tak cukup untuk baby saya. Saya terpaksa tambah fm s26 lebih kurang 12oz setiap hari. Bagi sya susu saya dah banyak. Tp mulut org masih cakap susu saya sikit. Kadang2 saya down. Mula2 saya stress sampi saya dah nak give up bagi susu badan. Apa patut saya buat. Patut makan milk booster atau skrg dah okay. Saya cuma risau kalau makan milk booster nanti saya bengkak susu. Sebab skrg pon selalu susu tumpah dan bengkak susu.#firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

best ye susu bnyk.. anak sya pun tak directfeeding.. dh dibagi dia tolak.. sy punya puting oversize kot🤣.. jadi slalu pump.. tu pun sikit je .. jadi sy cmpur fm.. sedih gak air susu sikit.. tpi janji baby ada minum air susu kita kan

2y ago

@nurul irda aduh sakitnyaa 🥴 maybe slh size corong pump tu kot.. sy pnah try beli kt shopee tp bile pump tu sakit trus sy stop pkai..

Jangan dengar cakap orang :( Sis kena yakin dan +ve, teruskan je susu ibu tu. Biasa kalau epmom, kena jaga pump schedule.