Baby baru lahir tak berak

Baby saya baru usia seminggu. Normal tak dia tak berak lebih dari 24jam. Jadi risau sebab dia ada kuning. Kalau tak berak, kuning tak turun. Saya campur susu ibu dan susu formula sebab susu sikitt sangat. Ada yang ada pengalaman? Ada tak apa² cdangan untuk bagi baby berak. #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #firstmom

3 Balas

sy pun kuning , kalau anak taknk bf .sy pam masuk botol , susu fm sy bg dutch bby . alhamdulillah dia berak jgk walaupun tak kerap . kuning dari 10 trun 6 .

8mo ago

guna susu formula ape? mgkin susu tu x sesuai dgn anak jd baby sembelit atau bancuh terlalu pekat.. Bancuh susu cair sikit . Sbb anak saya sembelit minum susu Frisolac

kalau ad kuning bany kena kerap mmbuang sis

8mo ago

Ya sis. Sebab tu risau bila dia tak berak. Kencing dengan kentut ja banyak.

sis bagi susu formula apa ?

8mo ago

ohh . macam saya pakai susu dutch baby , saya pun campur , formula n susu badan .