Perlu kejut baby menyusu ke?

Baby saya baru berusia 1 bulan 28 hari . Perlu ke kejut menyusu waktu malam ? Memang tak dinafikan sejak nak masuk 2 bulan ni dia lebih tidur berbanding minum susu . Orang kata baby boy kuat menyusu . Tapi saya tak rasa anak saya kuat menyusu seperti yg dimaksudkan . Anak saya minum susu ebm by botol dan jarang direct dgn saya . So far kencing & berak okay cuma memang tak sekerap Newborn dulu . Kadang² mmg saya saje tunggu baby sendiri minta susu berbanding paksa minum. #First_Baby #firstmom #ingintahu

5 Balas

sis tak payah kejutkan dia sampai dia bangun sis. Kalau sis bagi dia tek atau puting dia akan minum juga. Namanya dream feeding sis. Baby pandai. Dan bayi usia mcm anak sis masih perlu minum setiap 3/4 jam mcm tu sis..

baby saya jam 12malam tidur bangunnya 6-7am. dia bangun sendiri jam 3-4am nak nyusu, sambil nyusu tu dia tidur. sis tak perlu kejut pun tak apa. if mommy terlalu risau, boleh amalkan "dreamfeed

Kdg xpayah kejut, cuba suapkan puting..kdg dia lapar walaupun tido..bby boleh minum sambil mata pejam

Baby memang tak bangun malam langsung ke awak? Atau gap menyusu die jadi lebih panjang?

Kalau berat cantik tak perlu kejut