Baby jaundice

Baby saya bacaan jaundice agak tinggi . Doctor suggest untuk mix dengan susu fm sebab susu badan kurang . Sekarang mix dengan susu dupro tapi najis baby makin lama jadi paste yang sedikit keras . Jadi macam tu sebab susu tak sesuai ke macam mana ya ? Ada yang pernah jadi macam ni tak ? Boleh bagi suggestion susu yang sesuai ? #firstmom #bantusharing #FirstTimeMamaHere #adviceappreciated

4 Balas

sama dgn kes baby saya baru2 ni. saya bagi dutch baby. alhamdulillah sesuai dgn dia. before beli mmg dah buat survey susu yg okay. ramai kata okay susu tu. berak banyak. 3 hari lepas minum susu tu dia dah discharge kuning. tapi kena bagi juga susu ibu tau. pump je kalau nipple still sakit kalau dia hisap

2w ago

Thank you sis share tips . Saya dah tukar susu fm lain and harapnya sesuai kat baby . Insyallah

Bagi susu formula dulu smentara kuning masih ada. Kerap kan susu setiap 1 jam. Biar baby makin kerap kencing dan berak. Semakin kerap kencing berak kuning pun akan turun. Kalau susu tak sesuai boleh tukar susu yg lain

2w ago

Nurse ada advised yang sama . Hopefully kuning anak saya turun . Insyallah 🤲🏻

Sya pon bby kuning lpstuh bg mandi air sirap dan try mandi ai kucai tros esk cek trun bykk

2w ago

Thank you sis , petang ni saya minta husband cari daun kucai . Esok saya cuba buat . Harapnya berkesan kat baby saya . Insyallah

susu xsesuai