Ada yang sama tak ?

Baby nk masuk 3 bulan kurang menyusu adakah ia normal ? Kadang minum 1onz atau 2onz jer .. lapar baru habis 3onz atau 4onz . BF pom sama kadang nangis tknk isap .. ke memang dia kerap nk main skrg yerrr ?#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Bagi saya normal. Generally baby yang reaching 3 bulan akan mengalami fasa nursing strike dan growth spurt. Ni yang paling common. Awak boleh search more on nursing strike and growth spurt. Ada cara untuk tangani nya juga.

8mo ago

ok terima kasih 🫶

susu sikit2 tapi kerap tak?

8mo ago

kalau kerap okay je. my son pun kadang2 mcm tu. susu 5min pastu tertidur lah, dah taknak lah tapi kurang dari 1jam mesti akan mintak lagi. as long as berat & tinggi dia naik cantik, okay je