Berat badan anak

Baby lahir 3.18kg..n sekarang dah 1 bulan 6 hari..tapi berat baby baru 3.69kg..dr tak puas hati..dr ckp target minimum kne naik 700g-1kg..risau pulak..ade sape2 yg pernah hadap benda ni?ape korang buat ea?#pleasehelp

2 Balas

bagi kerap baby Susu kalau Malam ..msti sist stress kan kalau Malam kadang trganggu tidur sbab anak Nak Susu..Tpi itu memang lumrah sebgai seorang IBU. trpksa brkorban wktu dan Tnga bagi anak mmbsar. sist anak first ke?jgn stress tw..sbab kadang stress punca air Susu kurang dan anak xdpt Byk Susu ..kejap je FASA diorang Akan brlalu sist ..nnti diorang msuk 5 Bulan ke atas...sist Akan trbiasa jga dgn rutin Ni. yg pasti sist jgn stress..enjoy jdi mommy walaupun Ada msa Kita nangis sbab msih xbiasa dgn keadaan MCM Ni..Tpi prcyalah..anak2 Akan kjap je mmbsar ..Kita sebgai IBU pasti Akan Rasa cptnya msa brlalu seolah2 diorang bru Lahir kmrin...sorry kalau kata2 sy tiba2 kluar topic. Tpi sy hrap sist kuatkan smngt jdi mommy ❤️

klau bb bf.. kerapkan mnyusu sebelah2 sampai breast kosong..klau mlm lg elok menyusu sbb susu pekat.ank sy Jenis mlm kuat menyusu alhamdulillah wlau die x buke mata mulut tercari2.waktu tido pun sis kena jg..biar cukup x terganggu.sy bt mcm tu bb naik sekilo setengah sbln