Baby 3 bulan dah 10 hari tak berak. Fully bf. Normal ke tak?

Baby kerap kentut bau busuk sangat. Kencing normal banyak & warna okay. Perut lembut & tak keras. Baby tak meragam. Baby aktif je. Baby tak de muntah2 or terjeluak. Kerap susu & baby fully bf tak ada mix formula. Normal ke tak yea baby tak berak dah 10 hari ni. Ke okay je sebab baby nak membesar??? #advicepls #firstmom #firstbaby #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Based on apa yang saya baca, ada yang cakap normal ada yang tak. Tapi kalau ikut logic, kita tak berak bberapa hari pun rasa tak selesa. 😅 Puan boleh je bawa pergi check, minta advice doc. My baby pun sama dulu, paling lama 1week. Saya bawa check, takde masalah pun, mungkin memang pattern gap dia. Skrg, Alhamdulillah, hari hari berak sebab dah makan macam2.

Fully bf max 5 hari jek. Cuba tekan perut dy. Ada keras ke? Lbh baik pergi jumpa doktor