Suntikan BCG

Baby dah 2bulan lebih, normal ke klu bgni? Sblm ni okay je tiba2 tgk tdi ada bgni. #firstmom #firstmom #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

Suntikan BCG
9 Balas

Sis ada baca kertas yg hospital letak d buku anak? Dkt sana ada bgtau proses bcg tu. mmg akan ada 1 stage akan ada bernanah dan kdg ada juga membesar tp nti akan hilang sendiri dan jd parut. Klu x jd parut kena suntik bcg sekali lg. jd normal. Yg x normal klu nanah dri suntikan bcg tu pecah, klu pecah jumpa doctor

Normal, nnti dy akn bernanah, ank sy dh 2bulan dy punya parut pon dh terbentuk, mse jd mcm ni risau jgk tp tgk other parent tgk kesan cucuk bby sy buat rilex je kita pon jd chill lah 🤣 Alhamdulilah going smooth je

Normal.. ank sy 2 bulan lg byk nanah kluar. Just lap je. Jgn ltk ubat pape. Nnti dia elok sendiri..

Biasa tu sis. Second month bru nya bernanah. Jangan letak apa apa sis. Tap tap pakai kain kering.

sama lah anak sy.. ksian tgk, mcm bnanah pun ada.. msti baby rsa sakit

sama mcm anak sy dah sebulan lebih memula x timbul lelama jadi mcm ni

normal ti biar je,ti pch sendiri.

ank sy pn sama.. normal je