perlu ke saya risau?

baby 9 bulan belom duduk tanpa sokongan , belom ade nak try berjalan. Gigi pun x de tumbuh lg , padahal baby lain mungkin da 4 Gigi da duduk da berjalan. saya risau perkembangan dia hm.. kalau gitau kk ape diaorang buat? Dan sebelum saya gitau ape perlu saya buat untuk anak sye. help me 😭

2 Balas

Gigi tu xyah risau langsung. Nnt dia tumbuhlah. Kalau awl sgt ada risiko gigi cpt luruh dan bertindih sbb rahang bdk tak besar lg dh tumbuh gigi kekal. Duduk tu boleh cuba ajar dia duduk celah2 kaki kita masa lunjurkan kaki. InsyaAllah kalau normal kejap je dia boleh belajar

sama dengan baby saya 8bulan 11hari tapi belum pandai duduk gigi dah 4 padahal baby lain 6bulan 8bulan dah pandai duduk 🥹 ermmm

5mo ago

tulah ada cakap biasalah baby ada lambat ada cepat nurse pun cakap macam tu