Maaf. Adakah ini cirit-birit?

Baby 1m+. Mix feeding. Sllunya mlm saja mnum formula. Selainnya direct feeding. Dua hri ni tiba² muncul tahi cair mcm ni. Tpi dlm 1 hri tu 1-2 kli saja cair begini. Selainnya tahi lembut biasa. Kelmarin 6 kali juga poop tapi yg cair 2 saja. Harini baru 2 kali poop tapi yg cair 1 ni saja. Belum tau malam nanti #diarrhea #ciritbirit #firsttimemom

Maaf. Adakah ini cirit-birit?
1 Balas

Kalau bby membuang lebih dari 3 kali. Itu cirit birit. Tak normal. Kena tukar susu formula tu.

1mo ago

sblm ni sy bf & fm, berak 6 kali sehari tpi bkn cirit. skg ni fully bf, berak 1-2 kli sehari tpi sllunya mmg cair mcm ni. ada 1 hri tu tiada berak lgsg. kencing je. org kata fully bf ni klau 3 hri tida berak pun normal.