Period sy miss 2 bulan.

Awal2 test upt -ve TAPI test minggu ni upt +ve. Kalau kira dari first day period 18/5, dalam 9 weeks dah. Skrg, boleh pegi scan dah ke? Doakan sy ya, moga kandungan sy baik2 saja. #firstmom #firstbaby

4 Balas

boleh scan je.. haritu saya scan 8weeks ada kantung janin ada heartbeat.. then buka buku pink kat kk.. so 9weeks ada appointment.. saya bagitahu masalah kat doktor pasal alahan muntah, muntah darah(sebab makan zincofer so sy stop mkn), sakit perut n kurang minum air masak sampai result air kencing tak comel.. doktor bagi ubat loya/muntah n ubat gastrik.. lepas makan ubat, saya rasa lega tak ada sakit perut, kurang muntah, tak ada muntah darah (tak mkn zincofer, makan ubat 4 serangkai) dan banyak makan banyak minum air masak..

lebih baik tunggu lagi 2 minggu..sbb bagi saya minggu ke 11 dan 12 kita boleh nampak full baby dh..kaki tangan semua dah ada..Sye pun dah 10 minggu sekarang tunggu lagi 2 minggu lgi sye nk pergi scan

1y ago

Oo yeke. tq sis. semoga dipermudahkan urusan sis

eh first day period kita sama. yess dah dalam 9 minggu 3 hari rasanya. sy nak pi scan dlm 10 minggu nanti.

1y ago

In shaa Allah, semua okay. Dah booking utk buka buku pink ke?

tunggu lg 2 minggu

1y ago

ok, tq sis