Cara utk bersalin awal 37w

Asslm. Ibu2 knp doktor bg due 40w yer? Ada baca artikel 37w bby dah cukup matang. Ada cara ke utk bersalin masa tu? Sbb skrg ni pun rsa dah tak larat.....

2 Balas

saya tak tahu hosp gomen...tp kl swasta, boleh je request nak beranak 37w...induce...pengalaman sendiri, anak first beranak secara induce at 37w 2d...baby berat 2.91kg...beranak secara normal after 4 jam contraction...alhamdulillah baby dan mommy sihat dua dua...apa pun kena tanya DR yang menjaga sis...

sbb 40w selalunya berat bby dh cantik. 37w mmg dh matang secara general tp klu baby lahir kecik or tak ckup berat, still kena duduk wad.