Kuning baby dan petua

Assapamualaikum semua..saya nak tanya para2 ibu disini...anak saya kene kuning...semalam cek kuning dia 136..dia dah 2 minggu..doktor nak ambik darah dia hari ini nak tengok hati dan tb..saya down sangat kalau tengok anka mennagis sebab ambik darah nie...para2 ibu disini..ada tak petua untuk normalkan balik kuning dia?saya tak sanggup ulang alik pergi klinik cek kuning dia..plese..help#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

19 Balas

bayi saya baru lahir 2 minggu lepas. saya bg dia susu badan dan formula campur. mmg kena bg susu setiap 2 jam, lepastu mak saya ada bg mandi daun kucai. alhamdulillah semakin menurun dan discharge terus. 3 kali sahaja ulang alik kk. mohon sabar & tabah ya.

dulu αnαk ѕαчα kuníng tínggí jugαk ѕαmpαí 270 ѕαmpαí nαk mαѕuk wαd 🥺 ,, ѕєвєlum hαrí klíník ѕαчα вєrjєmur dєngαn вαвч wαktu pαgí,,αlhαmdulíllαh єѕσknчα kuníng turun вαnчαk

masa awal, anak saya berak sikit2. maybe susu badan tak cukup. terus saya bagi susu formula. tp susu badan still on. alhamdulillah kerap berak dan kencing. kene paksa baby menyusu. setiap 1-2 jam mmg kena kejut baby.

ank sy mula ii kuning 156-119-87 trun bnyk sngt . sy mndikn dgn daun belimbing buluh setiap pg dn ptg Alhamdulillah serasi dgn badan dia

Anak saya 5 hari ja ulang alik check kuning. Petua dia bg mandi dgn herba kuning beli dekat farmasi cina & kerap bg susu badan

Wslm sis,anak saya kuning seminggu shja,3kali pergi kk .saya bg susu enfalax A , utk baby saya mmg turun bnyk sgt kuning die.

kuatkan mnum susu je sy pon lama sngkut lpas bgi susu fm s26 dh kurang

anak sy da 43 hr ni...masih kuning.Refer ke hospital bulan depan

2y ago

doktor tak bgtahu tp bacaan bahagian hati naik sekali ganda normal 60...first ambik darah 3 botol 80 dan yg last 112.So kena jupa pakar kanak²

cuba try minyak tasnem t-rub...sye dah cuba dn menjadi ...

2y ago

Yes!sama. Menjadi🥰