Salep/cream untuk biang keringat dan ruam susu yg ampuh

Assamualaikum bunda², salep/cream apa ya yg bagus dan cepat buat ngilangin biang keringat dan ruam susu. Anak ku baru usia 25 hari, kasian liat kaki, tangan dan mukanya pada bintik² gitu. Makin rewel bawaannya, mungkin ngerasa gatal atau apa. Pengen lepasin bedongnya, karna anakku juga udh gk betah di bedong. Tiap kali di bedong pasti nangis dan ngulet² gitu. Tpi sama mertua dan orang² disini gk boleh lepas klo blm 40 hari. Hasilnya anakku jdi gerah dan muncul ruam² gitu. #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp#ingintahu #firstbaby #firstmom

3 Tanggapan

waalaikumsalam bunda, kalau cuaca lg panas alangkah baiknya tidak dibedong ya bun kasian nanti kegerahan