Sakit pinggang

Assalamulaikum mommy.. saya dah nak masuk 8 minggu, wajar ke tiap kali bangun tido sakit pinggang plus perut bloating😩 macam mana mommy handle? #firsttimemom #pleasehelp #advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Balas

sakit pinggang tu mmg xleh buat ape. smpai final trimester ade. tahan jela. just sebelum tido bykkn buat regangan simple2 boleh tgk kt youtube yg slmt utk 1st trimester. perut bloating kena mkn sikit2 tp kerap n bykkn minum air. boleh sapu minyak panas kt blkg badan nk bg lega sikit. kt perut jgn

2y ago

baik terima kasih🙂

Normal sis, kalau saya sekali pekej rasa cramp punggung lagii. Kdg jalan terasa, nasib tidak brkeja n hsbnd mmg tak bagi buat kerja rumah lgsung, sbb sya ada history gugur 2x, so mmg sya bnyakkan bedrest kali ni.

2y ago

oh okay. take care and terus kuat ye sis