Perjalanan jauh

Assalamualikum.. Hai semua.. Saye nk tnye ade tak yang mengandung trimester kedua jalan jauh2? Ape yang perlu di buat semase dalam perjalanan nye tu? Saye duduk jb akan beraya di Terengganu.. Perjalanan Agak panjang ambik mase 8 jam.. Saye takut sakit pinggang tk selesa duduk dlm kerete lame2😅ade yang berpengalaman tak time mengandung jalan jauh? Ni anak no 2..anak pertame dulu tak pernah jalan jauh2 tk ade pengalaman.. #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #perjalananjauh

2 Balas

Jangan duduk atau jalan melebihi 2 jam direct. Kena stop juga untuk longgarkan urat2 (kalau duduk lama kena jalan2 sikit, kalau jalan lama kena duduk2 rehat sikit antara 2 jam tu). Sebab ibu mengandung mudah kena darah beku. Doc bagitahu sy