RESULT GDM TK CANTIK

Assalamualaikum..sya dh msuk 37weeks..tdi mnum air gula sngkut gdm..ad tk petua nk trunkn gdm sbb hri isnin ni kna repeat mnum air gula blik.. #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

Banyakkan minum air masak,.. Jangan minum susu or yg ada manis2.. Tapi boleh je try ambil sekali sehari yg manis just kurangkan gula.. Risau hypo lak nanti kalau asyik minum yg xde rasa.. Semoga dipermudahkan..

1y ago

Sy pun mcm tulah, Cuba kurangkan porsi pengambilan nasi...lebih2 lagi xde alahan, makan jela kerja😂.. Tapi berat sy selalu naik bila ada kenduri kendara.. 🤭 Pastu timbang kat rumah OK je tapi Bila kat klinik boleh pulak banyak lebihnya.. Sy syak timbang kat klinik tu problem 😂 Lepas 18hb tu nanti nurse ada bagitau akan checkup seminggu sekali.. Lagi penat😅 Sama-sama la kita Saling mendoakan Semoga dipermudahkan persalinan kita, ibu & anak sihat wal'afiat... Aamiin