Rengat selepas bersalin

Assalamualaikum..nk tnya mummy2 siapa penah kena rengat slepas bersalin,sy dh brsalin 14/7/24 hri ny dh hri ke 12 hari brpntang,slepas brsalin tu trus kena rengat,tp mkn pnadol ok..tp skrg mkn pnadol & ubt thn sakit pom xok..dah bertungku,dah sapu ubt pns tp tetap xok😣mcm mna ea nk buat,.boley bagi tip x#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

1 Balas

Sy pantang hari ke 13..2 hari lepas bersalin hampir² kena juga..balik rumah terus sapu minyak n pakai bengkung.. Alhamdulillah elok..jangan basuh rambut hari²..kalau basuh,keringkan betul²..use hair dryer.

2mo ago

ok trima ksih sis atas prkongsian nya