Baby selalu mengeras

Assalamualaikum..nk tnya klau da masuk trimester ke 3 baby mmg suka mengeras ke?#seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Nurse sy cakap kalau gap lama lama and tak sakit tu normal. Braxton hicks namanya. Rahim kita tengah belajar cara contraction. Sy start 30w mmg selalu juga mengeras. Tp kalau mengeras gap 5-10 and sakit cepat2 ke pac ya

Tak pasti pula. Tapi baby saya mengeras bila saya terlalu lama buat kerja berdiri. Dulu masa nak bersalin anak pertama, antara tandanya selalu mengeras masa 39weeks.