Allergic 5 hari

Assalamualaikum.nk tanya xpe ke klu allergic sapu ubat gatal je? Skng dah merebak sampai perut. Sapu kat perut ade effect pd baby tak? Nk ke klinik tgu mngu DPN sbb skli appointment. Sy dah 29 minggu. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom

Allergic 5 hari
4 Balas

Saya mmg selalu naik eczema mcm ni dr sebelum pregnant tp jarang2 n xtahu punca. Mcm2 ubat dr steroid sampai xsteroid dah try. Time pregnant ada naik sikit2 kat muka and sy try pakai ceradan yg utk itchy tu. Alhamdulillah berkesan. Haritu naik gatal kat perut sbb berpeluh pun pakai sehari je esok tu dah hilang. Dia mmg safe even utk baby pun boleh pakai. Boleh try kot.

Saya Ada beli krim jenama Hcot dekat farmasi. Saya pon naik macam gitu. Boleh pakai tapi sapu Nipis je dan takleh pakai hari hari.

try guna allano, allano kat perut pun boleh sapu utk strechmark

ubt sapu yg boleh cuma calamine lotion sahaja. lain2 xblh.