Berat badan makin naik

Assalamualaikum..klau akhir² trimester n berat badan makin naik misi marah lgi x?ni da nk dkt due mls rsa nya jaga berat badan 😂😂#seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

nak dekat due ni jdi apa semua tak larat..klau nurse mrah bt tak thu jek,sbb yg tak larat kita..tpi ikut nurse juga dpt yg baik..dia akan ckp elok2...tpi klau dpt yg....hmmmmm mau dia sembur kita..sy prnah dpt nurse yg agak biadap,terasa diri ni mcm bodoh sngt dia bt kita mcm tu..pape pun semoga dipermudhkan segala urusan awak,sy lgi 28 hari jek lgi ank ke 2

X marah tp kalau naik byk, bsing sikit.. Then kite terpaksa ulang alik p KK utk check BP + urine😅 penat sikit la..

sy naik sekilo lebih..kne buat BP selng shri..smlm xlrat nk buat kt 1 mlysia..sy tembak je..dh ujung2 ni malas nk gerak 😆

1y ago

kn sis.lgi² la skrng ni sakit pinggng x larat gerak²😭😭

Dia tak marah tapi dia suruh datang check bp, urine ngan jantung baby every 2 days. Sebab takut preclampsia. Hehe

sy pun naik berat bdn.. tapi misi takde cakap ape😅.. cek 2 minggu berat naik 2kg.. hari ni pulak cek berat naik 1.3kg

1y ago

sama dgn sy. 2 mgu lps berat naik 2kg..mgu ni berat naik lg 1kg.. misi xmarah xckp apa² pun.. mgkin dh ada saranan bacaan kenaikan berat ikut tempoh kehamilan kita.. #gdmdc

sy pun berat naik lgi akhir2 ni..kena daily bp jgk

1y ago

2kg dlm dua mggu..so kena daily bp