Ukuran size bayi

Assalamualaikum.. Arini sy rasa down sedikit tp nk luah juga. arini sepatutnya mngikut kiraan dh 36week tp bila scan di kk,size baby baru 33w baby kecik dri size minggu septutnya dan baby masih kpla diatas. hbis check up kk terus ke HTAKL dokter kk minta refer hospital.. 23/6 check up di HTA berharap bby dh turun kpla di bawah 🥹🥹 klau masih di atas dokter akn buka surat utk set date czer. benda yg sy sgt tkot 😭😭 doakn semoga urusan sy dipermudhkn ye kawan2 ikutkn due date sy 11/7 .. sy xnk berpikir sbb tkot tiba2 drah naik nnti kes lain pula 😞

2 Balas

InshaAllah sis.. doa baik².. nnti Allah bg yg trbaik.. sy pum app pakar 21/6 nnti sbb bby kecik. tpi nurse sy ckp la. kdg mesen x betul jgk. jd jumpe pakae. diorg akm scan lebih detail. smbil tnggu 21 nnti. sy amalkan ambk susu dn mknn protein untk naikkan berat bby dlm kndungan.. smga ad berita baik..

1y ago

mse scan 28 weeks.. doc detect perut bby kecik 24/25 weeks je.. tpi yg lain normal. doc rpt scan. rpt scan 31 weeks doc mmng detect bhgian abdomen bby mmng kecik. tpi bile doc buat graf, doc kate normal. selagi dia tak kluar dri graf. rpt lg scan mse 36 weeks.. doc kte bby berat 2054g shje.. doc x bgthu detail.. tpi klu ikutkan 36 weeks tu bby kne 2kg keatas. jd doc trus refer ke pakar untk scan lebih detail.. klu betul kecik kemungkinan kne warded terus. kalau bby comel je, bleh balik.. 20/6 ni masuk 38 weeks. hrap dh brnak sbelum scan😂..

Semoga urusan sis d permudahkan