Anak mudah bosan susu sama

Assalamualaikum. Anak saya skrg 3 bulan lebih, dah 2 jenis susu, dari similac free lactose ke s26 masa usia 2 bulan. Skrg 3 bulan lebih dh xberapa nak s26, sgt marah setiap kali menyusu 😅 Perlu ke sy tukar susu lagi?

2 Balas

anak tkkn boleh bosan dgn susu. kecuali kita yg main tukar² susu tnpa sbb yg kukuh..klu baby bosan dgn susu kita as a parent kena ajar slowly dgn susu yg kita beli. klu kita kerap tukarkan susu dkt baby, nnti dia akan kerap nk tukar susu and cpt bosan dgn susu tu disbbkn kita main tukar je. melainkan tukar susu disbbkn cirit, muntah, kembung or smebelit

dulu tukar susu sbb apa?