Lewat Period

Assalamualaikum wbt Saya dh lewat period. Jika ikutkan hari pertama last period 15 Mei 2022. Tapi sy memang alami period yg x teratur dan berpanjangan lbh 15 hari. Sy dah cek upt masih negetif. Ada harapan x sy preggy? Ada x kawan2 yang alami seperti saya? #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Insha'Allah ada 🤗 sebab saya pun period tak teratur , kadang hari ke 52 baru period . paling awal hati ke 32 baru period . period pun hari ke 3 dah kering . saya sarankan sis download apps "flo" ataupun apps period tracker . dalam tu nanti , dia akan bgtau hari kita subur , range cycle bulanan kita . saya download dari awal kawin . ambik masa 6 bulan untuk tahu cycle dan mengandung 🤗 upt banyak dah saya cuba tiap kali lewat sangat period . negative je selalu. sampailah hari saya pindah keluar dari rumah mertua, baru saya tahu saya ngandung 😂 mungkin sebelum tu saya period terlampau lewat sebab stress walaupun mertua baik gila dgn saya 🤗 nanti sis dah dapat agak bila ovulation sis, sis try opk. opk positive je , ajak suami untuk bersama 🤗 waktu subur suami ni, time 4 am - 7am . time sejuk² lah orang kata sebab kualiti dan kuantiti sperma tu banyak 🤗 tu yang saya baca pada mostly artikel lah 🤗

2y ago

welcome 🤗